Privacy Reglement

Weldadige Stichting van Heutz hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacy Reglement willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Weldadige Stichting van Heutz houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy Reglement;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Weldadige Stichting van Heutz zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy Reglement, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van hulpaanvragers

Persoonsgegevens van hulpaanvragers worden door Weldadige Stichting van Heutz verwerkt ten behoeve van de volgende doelstellingen:

  • Administratieve doeleinde;
  • Communicatie over de hulpaanvraag met het bestuur;
  • Verantwoording en controle i.v.m. ANBI-status.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De ontvangen hulpaanvraag.

Voor de bovenstaande doelstellingen kan Weldadige Stichting van Heutz de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • (Zakelijk) Telefoonnummer;
  • (Zakelijk) E-mailadres;
  • Bankrekeningnummer;
  • Geslacht;
  • Burgerlijke staat;
  • Gezinssamenstelling;
  • Werkzaam als/uitkering van;
  • (Gezins-)inkomsten en vaste uitgaven per maand;
  • Vermogen/spaargeld;
  • Schuldenoverzicht;
  • Waarvoor, om welke reden en tot welk bedrag wordt hulp gevraagd.

Uw persoonsgegevens worden door Weldadige Stichting van Heutz opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking en voor de periode:

  • Vanaf de datum dat de hulpaanvraag is ontvangen en daarna alleen in de administratie voor maximaal 7 jaar.

Verwerking van persoonsgegevens van afgehandelde hulpaanvragen

Persoonsgegevens van afgehandelde hulpaanvragen worden door Weldadige Stichting van Heutz verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinde;
  • Verantwoording en controle i.v.m. ANBI-status.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De afgehandelde hulpaanvraag.

Voor de bovenstaande doelstellingen kan Weldadige Stichting van Heutz de volgende persoonsgegevens van u bewaren:

  • Zie gevraagde persoonsgegevens onder hoofdstuk Verwerking van persoonsgegevens van hulpaanvragers. (pagina 2)

Uw persoonsgegevens worden door Weldadige Stichting van Heutz opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Maximaal 7 jaar.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Weldadige Stichting van Heutz bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle bestuursleden en personen die namens Weldadige Stichting van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Alle bestuursleden zijn ge├»nformeerd over het belang van de bescherming van uw persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren, voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit, dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Reglement nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

Weldadige Stichting van Heutz
Postbus 3167
5930 AD Tegelen
secretariaat@heutzvenlo.nl